Leren verfspuiten zonder knoeien

Correct werken als verfspuiter behelst ervaring. Het vergt vakmanschap wat bereikt wordt door het te doen. De kracht zit hem ook in dit vak in de herhaling. De praktijk is nu dat het herhalen van oefeningen in de praktijk duur, milieubelastend en tot een hoog verbruik van onderwijsleermiddelen leiden.

Simspray biedt een virtuele leeromgeving voor onder andere leerling autospuiters. Hiermee wordt men voorbereid op het echte werk in een gesimuleerde leeromgeving. Dit biedt niet alleen het voordeel dat er tot wel 50% aan trainingskosten per leerling kan worden bespaard maar ook de live feedback die direct aan de leerling kan worden gegeven.

Na de oefening kan de instructeur het gehele proces nogmaals doorlopen met de leerling en kan de oefening op ieder tempo worden geëvalueerd. Dit versnelt het leerproces van de leerling en er kan op ieder moment en waar dan ook worden geoefend.

simspray-logo

Simspray 3

Wij hebben 2 varianten van de Simspray simulatoren binnen ons assortiment. De Simspray 3 is het krachtigste en meest veelzijdige systeem van de 2. Met deze machine kun je alle facetten van het verfspuiten simuleren en dus onderwijzen aan leerlingen. Met een gewicht van 66 kilo is hij echter iets minder mobiel dan zijn kleine broertje.

Bekijk de brochure van Simspray!
Simspray 3 | HK Simulatoren
simspray-go | HK Simulatoren

Simspray Go

Met 18 kilo een stuk mobieler en net zo makkelijk aan te sluiten en in gebruik als de Simpray 3. Met de Simspray Go kun je HVLP (High Volume Low Pressure) spuittechnieken toepassen en analyseren. Door het lage gewicht en compacte behuizing is de machine gemakkelijk te vervoeren en snel op te zetten op iedere locatie.

Bekijk de brochure van simspray go!

De mogelijkheden op een rijtje

De Simspray omvat meerdere processen namelijk: HVLP, Airless, Airmix en Poeder coaten. Daarnaast is er ook nog een poedercoat module beschikbaar en een edge blending module waarin je de vaardigheden voor.

Alle bewegingen die een student maakt worden geregistreerd waardoor de zowel de instructeur als de leerling de voortgang kan volgen.

Al deze informatie wordt opgeslagen in een rapportage die achteraf kan worden ingezien en geanalyseerd door de leerling en onderwijzer.

Neem contact op

Zo leert het systeem om:

  • De luchtdruk en hoeveelheid verf te regelen
  • Hoe de juiste laagdikte te creëren
  • Het beheersen van de afstand, snelheid en hoeken
  • Hoe ga je om met vlakke, ronde of complexe oppervlakken

Het systeem geeft informatie over:

  • Verfoverdracht, hoek, afstand en snelheid van de spuit
  • Hoeveelheid verbruikte verf op en naast het oppervlak
  • Fouten zoals druipers, sinaasappeleffect en dry spray
Tenstar simulator | HK Simulatoren

Tenstar Simulatoren

De simulator voor het virtueel leren bedienen van meer dan 20 voertuigen en machines!

Simspray 3 | HK Simulatoren

SIMSPRAY

Praktische kennis opdoen zonder verbruikskosten? Onze autospuit simulator biedt maatwerkoplossingen voor professionals in spé!

weldtrainer | HK Simulatoren

Las simulator

Onze Weldtrainer, de basis leren van het lassen in een gecontroleerde en veilige omgeving!