Leren door fouten te maken

Ontwikkelingen in het werken met praktische machines veranderen continu. Iedere generatie machines is weer beter en anders dan de vorige en natuurlijk iedere toepassing heeft weer behoefte aan een andere aanpak. Het gebruik van simulatoren is hierbij een grote stap voorwaarts waarbij efficiënt en kostenbesparend kan worden geleerd om te gaan werken in de transport, agrarische, of bouwsector.

Leren door simulatie is niet alleen weggelegd voor nieuwkomers, voor ervaren personeel is deze manier van bijscholing eveneens effectief! 

De voordelen

Efficiënter kennis maken met de werkomgeving

Door gebruik te maken van een virtuele omgeving om kennis te vergaren op diverse machines en voertuigen, verhoogt dit het leerproces aanzienlijk. U bent niet langer afhankelijk van invloeden zoals het weer, daglicht, of andere invloeden van buitenaf.

Oefenen in een virtuele omgeving kan op ieder moment van de dag en in iedere gesimuleerde weersomstandigheid. De trainingsomgeving kan met een druk op de knop worden veranderd waardoor de leerling in hetzelfde lokaal diverse trainingen kan volgen.

Het gebruik van de graafmachine simulator weergegeven op tablet | HK Simulatoren
VR bril, geschikt voor gebruik bij de Tenstar | HK Simulatoren

Veilig leren

Foutje gemaakt? In de virtuele wereld wordt dit niet afgestraft door schade van materiaal of letsel aan personen. Fouten kunnen worden geanalyseerd door de docent en de leerling, waardoor de leerling straks in de praktijk weet wat de grenzen zijn van zijn eigen kunnen en die van de machine!

Simuleren is goedkoper

Een simulator hoeft u vanzelfsprekend niet af te tanken, behoeft geen grote of kleine beurten en kan eindeloos door zonder verbruik van bedrijfsmiddelen. Dit verminderd down-time van trainingsmiddelen en er kan gewoon altijd op dezelfde locatie worden getraind.

 

Efficiënt-onderwijs icoon | HK Simulatoren

Efficiënt onderwijs

 

Duurzaam leren | HK Simulatoren

Duurzaam

 

Kostenbesparend icoon

Kostenbesparend

 

Veilig-leren | HK Simulatoren

Veilig leren

 

Virtual reality icoon | HK Simulatoren

Leuk!

Simuleren, hoe het begon

Simulatie met als doel om te leren wordt al veel langer gedaan dan je zou verwachten. De meest bekende manier is natuurlijk de Flight simulator. Men denkt vaak dat dit is ontstaan nadat de computers zijn uitgevonden maar niets is minder waar.

Al begin 1900 werden de eerste vlucht trainers gemaakt om mensen te leren vliegen. De meest bekende die daaruit voortkwam was de Link trainer, gemaakt door een orgelbouwer die ook piloot was. Deze bouwde hij omdat hij niet afhankelijk wilde zijn van het weer en de beschikbaarheid van een vliegtuig en instructeurs.

In het begin hadden weinig vliegscholen interesse in de trainer maar dit veranderde toen bleek dat de trainer erg geschikt was om slecht weer situaties te oefenen. Met de komst van de 2e wereld oorlog werd de behoefte aan training nog veel groter en zijn er uiteindelijk 500.000 nieuwe piloten getraind op deze trainers.

De Linktrainer, één van de eerste simulatoren ter wereld. | HK Simulatoren
Tenstar simulator | HK Simulatoren

Tenstar Simulatoren

De simulator voor het virtueel leren bedienen van meer dan 20 voertuigen en machines!

Simspray 3 | HK Simulatoren

SIMSPRAY

Praktische kennis opdoen zonder verbruikskosten? Onze autospuit simulator biedt maatwerkoplossingen voor professionals in spé!

Welducation Simulator

Onze lassimulator, de basis leren van het lassen in een gecontroleerde en veilige omgeving!